COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jak nakypřit těsto?

Rady a tipy

Způsobů jak nakypřit těsto existuje několik – jedlá soda, minerální voda, našlehané bílky… Tou neúčinnější metodou je bezesporu použití kypřicího prášku. Na poli kypřicího prášku drží prim Dr.Oetker, když v roce 1893 vylepšil kypřicí prášek do podoby jak jej známe nyní. O 120 let později pro Vás připravil Dr.Oetker další novinku na ještě zdravější nakypření těsta.

Kypřicí prášek s vinným kamenem Dr.Oetker obsahuje vinný kámen, který je přirozenou součástí vína.

Co je to vinný kámen?

Vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný je přirozenou součástí vína. Jedná se o jemný bílý prášek, který je vedlejším produktem při výrobě vína. Vinný kámen se tvoří v sudech s vínem během kvašení. Pochází z kyseliny vinné, která se přirozeně vyskytuje ve vinných hroznech. Napomáhá kontrolovat pH vína a také působí jako přirozený konzervační prostředek.

Vyvážená receptura Kypřicího prášku s vinným kamenem Dr.Oetker zajistí vždy dokonalé nakypření těsta –reakce jedlé sody a vinného kamene způsobí přirozené nakypření těsta. Kypřicí prášek s vinným kamenem Dr.Oetker se používá stejně jako běžný Kypřicí prášek Dr.Oetker – stačí jej rozmíchat v 500g mouky a postupovat dle svého oblíbeného receptu. Vinný kámen se vysráží, pokud je víno vystaveno nižším teplotám.

Kypřící prášek (3 Výrobky)

* Velikosti výrobků neodpovídají skutečnosti

0 Záložka