COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Výrobky na zavařování

S řadou výrobků na zavařování Dr.Oetker si můžete být jisti, že Vámi připravený džem nebo marmeláda bude mít tu správnou hustotu. Příprava domácích zavařením s želírovacími výrobky Dr.Oetker je navíc rychlá a jednoduchá! S výrobky Dr.Oetker záleží jen na Vás jaký džem a s jakým poměrem ovoce a cukru připravíte!

Domácí džemy nebo marmelády mají tu výhodu, že si můžete sami vybrat ovoce, které na jejich přípravu použijete. Navíc si můžete vybrat, kolik ovoce a kolik cukru bude připravená zavařenina mít. Jednoduše úspora času i kalorií a 100% kontrola kvality!

Moderní zavařování s volitelným obsahem cukru!

Pektin

S Pektinem Dr. Oetker si rychle a jednoduše připravíte skvělý džem s ovocným podílem 64 % až 73 % v závislosti na použitém množství cukru. 

Pektin Dr. Oetker je rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád, želé či pikantních čatní. Jeden balíček vystačí na 2000 g ovoce, ke kterému se přidává 700 až 1000 g cukru v závislosti na zralosti ovoce či na preferovaném obsahu cukru v připravovaném džemu. Obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Je možné ho kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty. Pektin Dr. Oetker na přípravu džemů podle vlastní chuti!

 

 

Klasické zavařování: 46 % ovoce!

Gelfix Klasik

S přípravkem Gelfix Klasik můžeme vykouzlit klasické oblíbené džemy, marmelády a želé s obsahem ovoce 50%! Potřebujeme přibližně stejný poměr ovoce a cukru, tzn. 1 sáček přípravku Gelfix Klasik postačí na 1000 g ovoce, resp. 850 ml ovocné šťávy a 1150 g cukru.

Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem. U přípravku Gelfix Klasik si můžeme vybrat nejen druh ovoce, ale i druh cukru: podle vlastní chuti můžeme použít také třtinový cukr nebo hnědý cukr a dodat tak džemům lehce karamelový nádech. Příprava zavařenin s výrobkem Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker je rychlá a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 6 minut!

 

 

Extra ovocné zavařování: až 66 % ovoce!

S přípravky Gelfix Extra a Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr.Oetker můžeme vykouzlit oblíbené domácí džemy, marmelády a želé s obsahem ovoce až 66%!


Gelfix Extra 2:1

 

Na přípravu extra ovocného džemu potřebujeme 1 sáček přípravku Gelfix Extra Dr. Oetker, který vystačí na 1000 g ovoce a 500 g cukru. Při použití tohoto přípravku si můžeme vybrat nejen druh ovoce, ale i druh cukru podle vlastní chuti. Můžeme použít třtinový cukr nebo hnědý cukr a dodat tak džemům lehce karamelový nádech. Příprava džemů s výrobkem Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker  je rychlá a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 6 minut. Obsah ovoce v džemu bude 65%.

 

Želírovací cukr Extra 2:1

 

Příprava džemů s Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker je zvlášť jednoduchá, protože cukr již obsahuje želírovací prostředek a stačí k němu přidat jen ovoce. Jedno balení (500 g) vystačí na 1000 g ovoce. Džemy, marmelády a želé jsou hotové už za 5 minut! Obsah ovoce v džemu bude 66%. 

Tyto výrobky doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo zralým ovocem.

 

 

Super ovocné zavařování: až 75 % ovoce!

S přípravkem Gelfix Super a Želírovacím cukrem Super 3.1 Dr.Oetker můžeme vykouzlit oblíbené domácí džemy, marmelády a želé s obsahem ovoce až 75 %!

Gelfix Super 3:1

Potřebujeme přibližně stejný poměr ovoce a cukru, tzn. 1 sáček přípravku Gelfix Super postačí na 1000 g ovoce, resp. 850 ml ovocné šťávy a 350 g cukru. U přípravku Gelfix Super si můžeme vybrat nejen druh ovoce, ale i druh cukru: podle vlastní chuti můžeme použít také třtinový cukr nebo hnědý cukr a dodat tak džemům lehce karamelový nádech. Příprava zavařenin s výrobkem Gelfix Super Dr.Oetker 3:1 je rychlá a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 6 minut!
 

Želírovací cukr Super 3:1

Příprava je zde zvlášť jednoduchá, protože cukr je již smíchán s želírovacím prostředkem. Jedno balení Želírovacího cukru Super 3:1 Dr.Oetker (500 g) vystačí na 1500 g ovoce, resp. 1250 ml ovocné šťávy. Podle návodu na obalu činí doba varu u džemů, marmelád a želé nejméně 5 minut.

Tyto výrobky doporučujeme používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem. 

 

Želírovací cukr se stévií 3:1

Připravete si džem s ovocným podílem až 74 % a nižším obsahem kalorií! Vyzkoušejte první želírovací cukr se stévií. Výrobek obsahuje výtažky z exotické rostliny Stevia rebaudiana, která obsahuje přírodní sladivé látky glykozidy steviolu, které jsou o mnoho sladší než cukr a neobsahují skoro žádné kalorie. Džem připravený s Želírovacím cukrem se stévií obsahuje až o 38 % méně kalorií než klasicky připravený džem (ovoce a cukr v poměru 1:1). Jedno balení Želírovacího cukru se stévií 250 g vystačí na 700 g ovoce a vaří se jen 5 minut. Výrobek je vhodný na zpracování všech druhů ovoce.


Želírovací ovocný cukr

 

S jedním balením  Želírovacího ovocného cukru (250 g) potřebujeme 750 g připraveného ovoce nebo ovocné šťávy. Příprava je zde zvlášť jednoduchá, protože ovocný cukr již obsahuje želírovací prostředek. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 3 minuty. Obsah ovoce v džemu bude až 74%

Hustý domácí sirup s plnou chutí ovoce!

Cukr na sirup

Cukr na sirup Dr. Oetker je přípravek na domácí zavařování hustých sirupů s výraznou chutí.

Výrobek obsahuje přírodní enzymy, cukr a kyselinu citrónovou. Enzymy zamezují tvorbě shluků, proto Váš sirup zůstane tekutý a hladký. Praktické balení 500 g obsahuje kompletní recepturu, ke které stačí přidat pouze ovoce, bylinky, květy nebo zázvor. Příprava sirupu je bez sterilizace! Vytvořte si svůj vlastní originální sirup!

Pomocníci na zavařování

Kyselina citrónová

Kyselina citronová podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovoce i zeleniny při zavařování. Je vhodná na dochucení salátů, kompotů a nápojů. Dále je vydatným pomocníkem při odstraňování vodního kamene, např. v kávovarech a rychlovarných konvicích.

 

Pomůcka ke konzervování

Pomůcka ke konzervování chrání před plísní a kvašením. Je to osvědčený pomocník pro konzervování ovoce i zeleniny. Jedno balení vystačí na: 5 kg zavařovaného ovoce včetně nálevu nebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyselého nálevu nebo 5 l ovocného sirupu, ovocné šťávy.

Recepty (1 z 1)
0 Záložka