COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Andělské řezy

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

rafinované a lahodné

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Andělské řezy

Na těsto:

bílek
žloutek
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 ml smetana ke šlehání 33%
200 g mouka polohrubá
½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko polotučné
250 g máslo změklého
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
4 zarovnaná PL rum

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Creme Olé kokos příchuť Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g kokos strouhaný

Na ozdobení:

20 g kokos strouhaný
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 150°C

Doba pečení: asi 25 min.

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu vanilkové náplně uvaříme Zlaté klasy podle návodu na obale, ale pouze se 750 ml mléka. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas. Nakonec krátce zašleháme rum. Náplň naneseme na korpus a stejnoměrně rozetřeme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na přípravu kokosové náplně nalijeme smetanu do vyšší nádoby. Přidáme Crème Olé, Smeta-fix a na středním stupni šleháme asi 1 minutu. Náplň nesmí být příliš tuhá. Nakonec vmícháme kokos a rozetřeme na vanilkovou náplň.

5

Nakrájíme na řezy, posypeme kokosem a ozdobíme perličkami.

Nutriční hodnoty na recept Andělské řezy

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1207kJ
288kcal
1168kJ
279kcal
Tuky 20g 19g
Sacharidy 18g 18g
Bílkoviny 2.9g 2.8g
0 Záložka