COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Andělský koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro každého milovníka sladkého

O nás 25 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Andělský koláč

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 ks žloutek
60 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
5 ks bílek
60 g cukr
200 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 g máslo nebo margarínu rozpuštěného

Na potření:

200 ml kakao

Na krém:

1 balení Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
3 PL moučkový cukr
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 zarovnaná PL moučkový cukr
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na posypání:

1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Bílky s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a opatrně vmícháme do pěny. Nakonec vmícháme mouku s kypřicím práškem a rozpuštěné máslo nebo margarín. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Vychladlý korpus propíchneme na několika místech špejlí a rovnoměrně pokapeme kakaem.

3

Na přípravu krému připravíme krém podle návodu na obale a natřeme na korpus. Smetanu s cukrem a Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha, natřeme na krém a na 2 hodiny uložíme do chladničky. Krátce před podáváním posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Andělský koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 653kJ
156kcal
1357kJ
324kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek