COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Babiččin oříškový chlebíček

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro milovníky oříšků

O nás 20 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Babiččin oříškový chlebíček

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)

Na těsto:

100 g ořechy lískové nasekaných
100 g čokoláda hořká
250 g máslo nebo margarínu změklého
175 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
0,5 KL Aroma rumové Dr. Oetker
4 ks vejce
200 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
100 g ořechy lískové mletých

Na ozdobení:

1 balíček Poleva mléčná Dr. Oetker
50 g ořechy lískové sekaných

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta lehce upražíme na pánvi bez tuku nasekané oříšky. Čokoládu nasekáme na malé kousky.

2

Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a aroma elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně po jednom zašleháme vejce (každé vejce šleháme ½ minuty ). Ručně zlehka vmícháme mouku, kypřicí prášek, sůl a mleté oříšky. Nakonec vmícháme opražené oříšky a čokoládu. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

3

Upečený chlebíček necháme 10 minut ve formě, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

4

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obal a chlebíček polijeme. Ještě před ztuhnutím polevy posypeme sekanými oříšky.

Nutriční hodnoty na recept Babiččin oříškový chlebíček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1340kJ
320kcal
1997kJ
477kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek