COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bábovka se svařeným vínem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Inspirativní

O nás 20 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Bábovka se svařeným vínem

Ještě potřebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na náplň:

75 ml červené víno
2 PL citrónová šťáva
1 - 2 kusů skořice
1 - 2 kusů hřebíček
1 zarovnaná PL cukr
2 KL citrónová kůra (nastrouhané z 1/2 chemicky neošetřeného citrónu)

Na třené těsto:

200 g máslo změklého
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks vejce
200 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g čokoláda hořká najemno nastrouhané
2 PL strouhanka

Na polevu:

250 g moučkový cukr
2 - 3 PL citrónová šťáva

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně červené víno svaříme s citronovou šťávou a kůrou, skořicí, hřebíčkem a cukrem. Necháme vychladnout a přecedíme přes síto.

2

Na přípravu třeného těsta vyšleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Postupně přidáváme cukr a vanilínový cukr a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne kompaktní hmota. Postupně přidáme vejce (každé vejce zašleháváme 1/2 minuty). Smícháme mouku s kypřicím práškem, prosejeme a po částech vmícháme do máslové hmoty. Přilijeme svařené víno a zamícháme. Vmícháme čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 50 Minuty

3

Bábovku necháme ve formě nejprve 10 minut zchladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.

4

Na přípravu polevy rozmícháme dohladka moučkový cukr s citrónovou šťávou a bábovku polevou potřeme. Do části polevy přidáme trochu červeného vína a touto obarvenou polevou postříkáme bílou polevu na bábovce.

Nutriční hodnoty na recept Bábovka se svařeným vínem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1076kJ
257kcal
1557kJ
372kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek