COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Banánky se švestkovou náplní a skořicí

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

luxusní

asi 8 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánky se švestkovou náplní a skořicí

Na odpalované těsto:

125 ml voda
50 g máslo nebo margarínu
80 g hladká mouka
špetka sůl
2 ks vejce

Na posypání :

2 PL cukr
2 PL mandle jehliček

Na náplň:

385 g kompot švestkový (po odkapání)
200 ml šťáva z kompotu
30 g cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme na hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme asi 8 cm dlouhé banánky.

2

Posypeme cukrem a mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C (prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme)

Horkovzdušná trouba: 180°C (prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme)

Doba pečení: asi 20 min.

3

Banánky ještě teplé podélně rozřízneme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.

5

V kastrůlku smícháme šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a dort-želé a asi 1 minutu vše povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

6

Na spodní díl banánků naneseme náplň, šlehačku a přiklopíme. Banánky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Banánky se švestkovou náplní a skořicí

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1157kJ
276kcal
727kJ
174kcal
Tuky 16g 10g
Sacharidy 30g 19g
Bílkoviny 4.2g 2.6g
0 Záložka