COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Barevná krémová kostka 1

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pečeme se Zlatým klasem

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Barevná krémová kostka 1

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

8 ks bílek
6 zarovnaných PL cukr
8 ks žloutek
4 PL kakao
0,5 KL Jedlá soda Dr. Oetker

Na krém:

300 ml mléko polotučné
1 balení Zlatý klas Dr. Oetker
100 g cukr
250 g máslo změklého
1 zarovnaná PL rum
60 g lískooříškový krém

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Přidáme žloutky a ještě asi 1 minutu šleháme. Ručně zlehka metličkou vmícháme kakao a sodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Plát necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného míchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

4

Plát nakrájíme na čtyři stejné díly. Do poloviny krému zašleháme lískooříškový krém. Jednotlivé díly plátu slepíme střídavě tmavým a světlým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky zatuhnout.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Do podávání uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Barevná krémová kostka 1

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1348 kJ
322 kcal
1624 kJ
388 kcal
Tuky 23.29 g 28.06 g
Sacharidy 25.71 g 30.97 g
Bílkoviny 2.07 g 2.50 g