na recept Bezinkovo-broskvové želé se sníženým obsahem kalorií
1 balíček | Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker |
450 ml | broskvový nektar |
450 ml | bezinková šťáva (z 900 g plodů bezu černého) |
Na přípravu želé nalijeme do hrnce šťávu a nektar. Přidáme Želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
25kJ 6kcal |
218kJ 52kcal |
Tuky | 0.03g | 0.24g |
Sacharidy | 1.52g | 12.70g |
Bílkoviny | 0.04g | 0.35g |