Bezlepkové karobové polínko

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Moučník jako z pohádky s náplní ze Zlatého klasu Dr. Oetker a krémem s Tmavým karobem Dr. Oetker potěší malé i velké.

1 roláda

střední obtížnost 30 minut Bezlepkové

Přísady:

Přísady:

na recept Bezlepkové karobové polínko

Na těsto:

4 ks bílek
4 ks žloutek
30 g Tmavý karob Dr. Oetker
30 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
80 g cukr
40 ml mléko polotučné
40 ml olej
1 KL ocet
špetka sůl

Na náplň:

1 balení Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
4 PL cukr krystal
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na krém:

50 g Tmavý karob Dr. Oetker
100 g moučkový cukr extra jemný
100 ml smetana ke šlehání 33%
120 g máslo změklé
špetka sůl

Na ozdobení:

Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky společně s octem na nižších otáčkách. Až zbělají, začneme postupně přidávat cukr a šleháme na nejvyšším stupni, dokud sníh netvoří pevné špičky.

2

Žloutky rozšleháme s mlékem a olejem. Škrob, karob a sůl smícháme a vmícháme do žloutků. Opatrně vmícháme zbytek bílků a těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Plech párkrát poboucháme, abychom z těsta dostali bublinky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 165 °C

Doba pečení: asi 20 - 25 minut

4

Po upečení necháme těsto trochu vychladnout, ale ještě teplé vyklopíme na čistou látkovou utěrku. Z těsta stáhneme papír na pečení a opatrně ho zatočíme do utěrky, a necháme těsto úplně vychladnout.

5

Na náplň si připravíme Zlatý klas podle návodu na obale, ze 400 ml mléka, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme úplně vychladnout. Občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Smetanu vyšleháme. Studený Zlatý klas promícháme a opatrně smícháme se šlehačkou, vzniklým krémem potřeme těsto, zatočíme a dáme vychladit.

6

Na krém smícháme cukr s karobem a špetkou soli. Vše prosijeme přes sítko, aby nevznikaly hrudky. Máslo vyšleháme na nejvyšším stupni 3-4 minuty, dokud nezesvětlá a nenabere objem. Postupně přisypáváme karob s cukrem, dokud není směs rovnoměrná. Na závěr přimícháme smetanu a šleháme dalších pár minut. Krémem potřeme roládu a vidličkou vytvoříme na povrchu rolády kůru. Trochu krému si necháme stranou a dáme ztuhnout do lednice.

7

Z rolády odřízneme konce a v asi 1/3 roládu šikmo rozřízneme. Oddělený kus přiložíme k „polínku“ a zbytkem krému zarovnáme.

8

Fondán důkladně prohněteme v rukou, malý kousek obarvíme červenou barvou. Z bílého fondánu vytvarujeme nožičky a z červeného kloboučky muchomůrek. Muchomůrky poklademe kolem polínka.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové karobové polínko

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 18962 kJ
4529 kcal
1214 kJ
290 kcal
Tuky 271.81 g 17.39 g
Sacharidy 476.75 g 30.50 g
Bílkoviny 29.60 g 1.89 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za Váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách.

Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Váš souhlas výslovně zahrnuje také případné předání údajů do Spojených států amerických (dále jen „USA“) ve smyslu článku 49 GDPR. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů, zde najdete také další informace o předávání dat poskytovatelům technologií a partnerům v USA. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Jejich využití je zcela nezbytné, proto tuto možnost nelze vypnout.

Vždy aktivní
Analytika a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie sledující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro Vás naši nabídku.

Využíváme také poskytovatele technologií, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro Vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale i samotný obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci Vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Spolupracujeme také s partnery, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.

Ano

Odmítám