Flag

Borůvkovo-skořicoví šneci

asi 12 kusů
Jednoduché
105
chutí na svačinu i k nedělní kávě
Přísady
Příprava
Náš tip
Šneky lze podávat teplé i studené polité vanilkovou omáčkou ze Zlatého klasu Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
125 mlmléko polotučné vlažné
100 gmáslo
400 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
Na náplň
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
125 gborůvky
50 gmáslo změklé
50 gcukr
1 zarovnaná KLskořice mleté
na špičku nožekardamom mletý
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
125 gborůvky
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko s máslem a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně rozpustíme polevu podle návodu na obale. Borůvky očistíme. V míse vyšleháme máslo s cukrem, skořicí a kardamomem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Vlijeme rozpuštěnou vlažnou polevu a přidáme borůvky. Krátce vyšleháme dohladka.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdélník 30 x 50 cm. Na těsto naneseme náplň a stejnoměrně rozetřeme. Plát zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 12 stejných dílů. Díly přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení řeznou strany dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Šneky necháme vychladnout.

5

Na ozdobu rozpustíme polevu podle návodu na obale a šneky libovolně polijeme. Povrch dozdobíme očištěnými borůvkami.

Náš tip

  • Šneky lze podávat teplé i studené polité vanilkovou omáčkou ze Zlatého klasu Dr. Oetker.