Flag

Broskvové čatní s fenyklem a tymiánem

asi 6 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
40
originální
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
700 gbroskve (očištěné a nakrájené na kostičky)
300 gfenykl (očištěný a nakrájený na malé kousky)
300 gřapíkatý celer (očištěný a nakrájený na malé kousky)
200 gšalotka (ošištěná a nakrájená na kostičky)
1 kslimetka (chemicky neošetřená) nastrouhaná kůra a šťáva
300 mljablečný ocet
2 zarovnaných PLtymián čerstvý
4 zarovnaných KLsůl
2 zarovnaných KLchilli koření
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Broskve, fenykl, celer a šalotku vložíme do většího hrnce. Přidáme kůru a šťávu z limetky, ocet, tymián, sůl a chilli a dobře promícháme s Extra želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.