Flag

Broskvovo-tvarohové řezy

asi 12 porcí
Středně obtížné
30
Lehké a ovocné řezy s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gmoučkový cukr
4 ksžloutek
8 - 10 PLvoda vlažná
250 gmouka hrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ksbílek
Na náplň
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
50 mlvoda
3 PLrum
500 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný měkký (lze i tučný)
2 PLmléko polotučné
2 PLcukr
velký kompot broskví nebo 400g čerstvých omytých a vypeckovaných broskví (možno též i meruněk)
Na ozdobení
broskve nebo meruňky - vykrájet kolečka
čokoládové hoblinky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme do pěny. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Po vychladnutí korpus rozpůlíme na dva tenké pláty a otočíme tak, aby byla vrchní a spodní část (upečené části) uvnitř buchty (stranou k náplni).

3

Na přípravu želatinu necháme nabobtnat ve vodě s rumem. Tvaroh rozšleháme s cukrem, vanilinovým cukrem a mlékem a potom dobře vmícháme ušlehanou šlehačku. Namočenou želatinu rozehřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!). Želatinu necháme trochu zchladnout a pak ji důkladně vmícháme do tvarohovo-šlehačkové směsi.

4

1/4 náplně dáme stranou a do zbytku vmícháme broskve nakrájené na drobné kousky. Náplň natřeme na plát korpusu a přikryjeme druhým plátem. Trochu přitlačíme korpus ke krému.

5

Náplň, kterou jsme dali stranou, natřeme na horní stranu moučníku. Ozdobíme v řadách kousky ovoce a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.