Flag

Brusinková rozeta

asi 16 porcí
Jednoduché
80
Křehký koláč s lahodnou brusinkovo-vanilkovo pudingovou náplní.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmouka polohrubá
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gmoučkový cukr
špetkasůl
7 PLsmetana ke šlehání 33%
70 gmáslo změklé
1 PLstrouhanka
Na náplň
2 ksbrusinkový kompot (hmotnost 350 g)
330 mlšťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
50 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
3 ksvejce slepičí
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně kompoty přes sítko scedíme a šťávu přitom zachytíme. Šťávu případně doplníme vodou do 330 ml a nalijeme ji do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr, pudingový prášek a vejce a metličkou vyšleháme vše dohladka. Nakonec vmícháme brusinky.

3

Z těsta oddělíme 1/3 a zbylé vyválíme na plát a vyložíme jím dno i okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech vidličkou propícháme a posypeme strouhankou. Náplň nalijeme na těsto.

4

Ze zbylého těsta vyválíme plát a pomocí rádýlka vytvoříme proužky. Z proužků těsta na povrchu vytvoříme mřížku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnout.