Brynzová placka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pravá veganská pochoutka s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 6 porcí

snadná příprava 25 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Brynzová placka

Na těsto:

1 ks brambor střední
10 g droždí čerstvé
150 ml ovesné mléko (pokojová teplota)
1 zarovnaná KL cukr
300 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
0,5 KL sůl
50 ml olej

Na brynzu a obložení:

200 g tofu bílé
150 g Creme VEGA Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
2 PL droždí lahůdkové
citrónová šťáva
1 ks cibule červená menší
100 g tempeh uzený
voda a máslo na potření
petržel (nať) nebo pažitka

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
plech na pečení (30 x 40 cm)
váleček

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v hrnci uvaříme bramboru ve slupce doměkka.  Droždí smícháme s mlékem, cukrem, 1 zarovnanou PL mouky a necháme asi 15 minut, dokud nevznikne kvásek. Do mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme kypřicí prášek, sůl, najemno nastrouhanou bramboru, olej a kvásek a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.

2

Na přípravu brynzy do mísy rozdrobíme tofu. Přidáme Creme Vega, sůl, droždí a šťávu a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka.

3

Vykynulé těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku do tvaru oválu. Vyválené těsto přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a ještě prsty namočenými v oleji vytvarujeme. Povrch potřeme brynzou tak, že ponecháme 1 cm volný okraj. Náplň posypeme cibulí nakrájenou na kolečka  a uzeným tempehem nakrájeným na malé kostičky. Takto necháme koláč ještě asi 10 minut kynout. Poté okraje potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 40 minut

4

Ihned po dopečení okraje potřeme rozpuštěným máslem.

5

Podáváme teplý i studený. Před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Nutriční hodnoty na recept Brynzová placka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1545 kJ
369 kcal
46 kJ
11 kcal
Tuky 18.36 g 0.52 g
Sacharidy 40.96 g 1.17 g
Bílkoviny 10.46 g 0.30 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám