Flag

Čokoládové croissanty

asi 20 kusů
Středně obtížné
50
Nadýchané pečivo nejen ke snídani.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení

Přísady

Na těsto
110 mlmléko polotučné
125 mlsmetana ke šlehání 33%
370 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
0,5 balíčkuFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
20 gmáslo
4 ksžloutek
130 gmáslo (ztuhlé)
70 ghladká mouka
Na náplň
200 glískooříškový krém
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko se smetanou. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo, žloutky a mléko se smetanou a ručně vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut na teplém místě odpočívat.

2

Do ztuhlého másla ručně zapracujeme mouku. Vytvoříme kostku a uložíme ji na asi 20 minut do chladničky.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát. Do středu položíme máslovou kostku a strany přehneme jako do obálky. Opět vyválíme a složíme. Těsto vložíme asi na 15 minut do chladničky. Poté opět vyválíme a přehneme a uložíme opět na 15 minut do chladničky.

4

Těsto na pomoučené pracovní ploše do obdélníku 40 x 60 cm a ostrým nožem ho nakrájíme na 20 trojúhelníků.

5

Lískooříškový krém naplníme na těsto. Zarolujeme do tvaru croissantů, naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a ohneme do tvaru rohlíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 20 minut odpočívat. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

6

Croissanty necháme vychladnout.