COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládovo-zmrzlinová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládovo-zmrzlinová bábovka

Přísady:

1 balení Zmrzlina čokoládová Dr. Oetker
150 ml mléko plnotučné
50 g rozinky
50 g ořechy lískové nasekané a opražené
1 zarovnaná KL skořice mletá
3 PL cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
hroznové víno modré
lístky máty čerstvá

Ještě potřebujeme:

formičky na minibábovičky 4x
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Zmrzlinu s mlékem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme rozinky, ořechy a skořici a zlehka zamícháme. Zmrzlinu naneseme do formiček vhodných do mrazničky a na 5 hodin uložíme do mrazničky. 

2

Před podáváním necháme asi 10 minut stát při pokojové teplotě. Poté uvolníme z formiček a vyklepneme na talíř.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch zmrzliny polijeme. Dozdobíme hroznovým vínem a lístky máty.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládovo-zmrzlinová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1511 kJ
361 kcal
1281 kJ
306 kcal
Tuky 22.02 g 18.66 g
Sacharidy 40.46 g 34.29 g
Bílkoviny 5.71 g 4.84 g