COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládovo-zmrzlinová bábovka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládovo-zmrzlinová bábovka

Přísady:

1 balení Zmrzlina čokoládová Dr. Oetker
150 ml mléko plnotučné
50 g rozinky
50 g ořechy lískové nasekané a opražené
1 zarovnaná KL skořice mletá
3 PL cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
hroznové víno modré
lístky máty čerstvá

Ještě potřebujeme:

formičky na minibábovičky 4x
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Zmrzlinu s mlékem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme rozinky, ořechy a skořici a zlehka zamícháme. Zmrzlinu naneseme do formiček vhodných do mrazničky a na 5 hodin uložíme do mrazničky. 

2

Před podáváním necháme asi 10 minut stát při pokojové teplotě. Poté uvolníme z formiček a vyklepneme na talíř.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch zmrzliny polijeme. Dozdobíme hroznovým vínem a lístky máty.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládovo-zmrzlinová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1511 kJ
361 kcal
1281 kJ
306 kcal
Tuky 22.02 g 18.66 g
Sacharidy 40.46 g 34.29 g
Bílkoviny 5.71 g 4.84 g