Flag

Čokoládový koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
35
Plný čokolády
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Podáváme se šlehačkou a omáčkou z lesního ovoce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
300 gčokoláda hořká
4 ksbílek
špetkasůl
250 gmáslo - změklé
175 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksžloutek
1 zarovnaná KLinstantní káva
125 ghladká mouka
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.

2

Ve vysoké nádobě vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme máslo na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme cukr, vanilínový cukr a žloutky. Přidáme kávu a rozpuštěnou čokoládu a krátce na nejnižším stupni zašleháme. Opatrně vařečkou vmícháme mouku a sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Koláč necháme ve formě vychladnout.

Náš tip

  • Tip: Podáváme se šlehačkou a omáčkou z lesního ovoce.