COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Domácí vanilková zmrzlina

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

potěšení pro děti

O nás 6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Domácí vanilková zmrzlina

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač

Na zmrzlinu:

3 ks bílek
250 ml smetana ke šlehání 33%
3 ks žloutek
60 g cukr
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu zmrzliny v míse ve vodní lázni vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu dotuha. Ve větší míse ve vodní lázni vyšleháme na nejvyšším stupni žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a extraktem dohladka.

2

Do žloutkové směsi přidáme sníh a šlehačku a metličkou lehce vymícháme dohladka. Poté nalijeme do uzavíratelné nádoby, uložíme do mrazničky a necháme zmrazit přes noc.

3

Pro snadnější servírování necháme zmrzlinu mírně povolit.

Pro zajištění zdravotní nezávadnosti vajec šleháme v horké vodní lázni.

Nutriční hodnoty na recept Domácí vanilková zmrzlina

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 758kJ
181kcal
1331kJ
318kcal
Tuky 13.65g 23.94g
Sacharidy 11.43g 20.05g
Bílkoviny 1.03g 1.81g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek