COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Domácí vanilková zmrzlina s oříšky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Vynikající sladká tečka

6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Domácí vanilková zmrzlina s oříšky

Na zmrzlinu:

3 ks žloutek
60 g cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
3 kusů bílek
250 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g lískooříškový krém
100 g ořechy vlašské nebo lískové (nasekané)

preparation

příprava

1

Sekané oříšky opražíme nasucho na pánvi a necháme vychladnout.

2

Žloutky s cukrem vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do husté pěny, ke konci šlehání přidáme vanilkovou pastu.

3

Bílky vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuhého sněhu.

4

Smetanu s vanilínovými cukry vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni.

5

K vyšlehaným žloutkům s cukrem přidáme sníh a ušlehanou šlehačku a jemně vše vařečkou promícháme, necháme v lednici.

6

Lískooříškový krém pomalu zamícháme do připravené zmrzliny, posypeme praženými oříšky a vše mírně promícháme tak, aby ve zmrzlině byly patrné stopy nugátu.

7

Směs nalijeme do nádoby s víkem a ihned vložíme alespoň na čtyři hodiny do mrazáku.

Domácí zmrzlina je vynikající jen tak samotná nebo se šlehačkou. Hodí se na dětskou oslavu, jako sladká tečka po obědě nebo v horkých letních dnech jako dezert.

Nutriční hodnoty na recept Domácí vanilková zmrzlina s oříšky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1691kJ
404kcal
1537kJ
367kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 29.96g 27.23g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek