COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Domácí vanilkovo-citrónová zmrzlina

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Osvěžující domácí zmrzlina z Vanilkové pasty Dr. Oetker a Třtinového cukru citrónového Dr. Oetker.

O nás 6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Domácí vanilkovo-citrónová zmrzlina

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Na zmrzlinu:

3 ks žloutek
60 g cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
3 ks bílek
250 ml smetana ke šlehání 33%
4 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu zmrzliny v míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovou pastou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do husté pěny. V jiné míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V další míse vyšleháme smetanu s třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do žloutkové směsi zlehka vmícháme sníh z bílků a šlehačku.

2

Zmrzlinu nalijeme do nádoby, přiklopíme víkem a uložíme nejméně na 4 hodiny do mrazáku.

Nutriční hodnoty na recept Domácí vanilkovo-citrónová zmrzlina

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 883kJ
211kcal
1403kJ
335kcal
Tuky 13.57g 21.54g
Sacharidy 21.27g 33.76g
Bílkoviny 1.03g 1.63g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek