COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dort Zimní krajina

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Potěší nejen na pohled, ale i chutí

asi 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort Zimní krajina

Na těsto:

340 g máslové sušenky čokoládových s kousky čokolády rozdrcených
120 g máslo rozpuštěného

Na náplň:

300 g čokoláda bílá
500 g tvaroh tučný jemného (o pokojové teplotě)
250 ml smetana ke šlehání 33% (o pokojové teplotě)
1 zarovnaná KL Aroma vanilkové Dr. Oetker

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33% vychlazené
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balení Zdobení tmavé Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu korpusu vložíme sušenky do mikroténového sáčku, dobře uzavřeme a pomocí válečku rozdrtíme. V míse sušenky smícháme s máslem a vařečkou důkladně promícháme. Na podnos z dortové formy položíme papír na pečení a připevníme okraj formy. Do formy naneseme sušenkovou směs a pomocí polévkové lžíce přitlačíme.

2

Na přípravu krému rozpustíme bílou čokoládu ve vodní lázni, odstavíme a necháme 10 minut mírně zchladnout. V míse vyšleháme tvaroh, smetanu a aroma elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do směsi vmícháme zchladlou čokoládu (nesmí být zcela vychladlá) a rozetřeme na korpus. Dort uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

3

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naplníme do cukrářského sáčku. Dort vyjmeme z formy. Na povrchu dortu tvoříme ze šlehačky vysoké špičky, které následně bohatě posypeme zdobením.

Nutriční hodnoty na recept Dort Zimní krajina

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 2392kJ
571kcal
1549kJ
370kcal
Tuky 41g 26g
Sacharidy 43g 28g
Bílkoviny 9.9g 6.4g
0 Záložka