Flag

Dort Zimní krajina

asi 12 porcí
Středně obtížné
60
Potěší nejen na pohled, ale i chutí
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou (Ø 1 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou (Ø 1 cm)

Přísady

Na těsto
340 gmáslové sušenky čokoládových s kousky čokolády rozdrcených
120 gmáslo rozpuštěného
Na náplň
300 gčokoláda bílá
500 gtvaroh tučný jemného (o pokojové teplotě)
250 mlsmetana ke šlehání 33% (o pokojové teplotě)
1 zarovnaná KLAroma vanilkové Dr. Oetker
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazené
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 baleníZdobení tmavé Dr. Oetker
Picture - Aroma vanilkové Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Zdobení tmavé Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu vložíme sušenky do mikroténového sáčku, dobře uzavřeme a pomocí válečku rozdrtíme. V míse sušenky smícháme s máslem a vařečkou důkladně promícháme. Na podnos z dortové formy položíme papír na pečení a připevníme okraj formy. Do formy naneseme sušenkovou směs a pomocí polévkové lžíce přitlačíme.

2

Na přípravu krému rozpustíme bílou čokoládu ve vodní lázni, odstavíme a necháme 10 minut mírně zchladnout. V míse vyšleháme tvaroh, smetanu a aroma elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do směsi vmícháme zchladlou čokoládu (nesmí být zcela vychladlá) a rozetřeme na korpus. Dort uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

3

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naplníme do cukrářského sáčku. Dort vyjmeme z formy. Na povrchu dortu tvoříme ze šlehačky vysoké špičky, které následně bohatě posypeme zdobením.