Flag

Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem

asi 3 sklenice
Jednoduché
25
Skutečná letní lahůdka se sníženým obsahem kalorií díky Želírovacímu cukru se stévií Dr. Oetker. Vyzkoušejte!
Přísady
Příprava
Náš tip
Máte více jahod než angreštu? Jednoduše zaměňte angrešt za jahody a jahody za angrešt a dále postupujte podle receptu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
200 gjahody očištěné
1 zarovnaná KLFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
500 gangrešt očištěný
150 mlvoda
1 zarovnaná KLFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Ve větším hrnci rozmixujeme jahody. Přidáme pomerančovou kůru a 1/3 Želírovacího cukru se stévií a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do třetiny připravených sklenic. Necháme nejméně 40 minut chladnout.

2

Angrešt vložíme do hrnce, přidáme 150 ml vody, přivedeme do varu a povaříme asi 10 minut. Necháme zchladit a směs propasírujeme přes sítko nebo plátno. Odvážíme 500 g angreštového rozvaru a připravíme džem stejně jako jahodový se zbylými 2/3 Želírovacího cukru se stévií.

3

Hotový angreštový džem nalijeme na vychladlý jahodový džem až po okraj a sklenice důkladně uzavřeme víčkem. Sklenice neotáčíme!

Náš tip

  • Máte více jahod než angreštu? Jednoduše zaměňte angrešt za jahody a jahody za angrešt a dále postupujte podle receptu.