Flag

Dýňový perník s bio kakaem

asi 12 porcí
Jednoduché
60
Nadýchaný a vláčný, takový je tradiční recept ve zdravějším kabátku, s Přírodním kakaem Dr. Oetker, dýní, špaldovou moukou a bez mléka.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na perník můžeme použít i Polevu tmavou nebo Polevu de Luxe extra tmavou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
190 gšpaldová mouka celozrnná
3 PLPřírodní kakao Dr. Oetker
1 KLKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 KLJedlá soda Dr. Oetker
1 PLPerníkové koření Dr. Oetker
150 gcukr třtinový
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2 PLmed tekutý
80 golej
2 ksvejce slepičí
250 gdýně Hokaido (nakrájená na kousky, povařená ve vodě do měkka a rozmixovaná)
80 gořechy vlašské nasekané
Na polevu
70 mlsmetana ke šlehání 33%
1 KLPřírodní kakao Dr. Oetker
1 KLkokosový olej
100 gčokoláda hořká
Na posypání
80 gořechy vlašské nasekané
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
plech na pečení (20 x 30 cm)
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, kypřicím práškem, jedlou sodou, kořením. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme extrakt, med, olej a pyré. Vmícháme do sypké směsi, přidáme pomerančovou kůru a ořechy a  vypracujeme hladké těsto. Těsto naneseme do pekáčku s pečícím papírem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu polevy smetanu nalijeme do kastrůlku. Přidáme kakao a dobře vymícháme. Přidáme olej a zahříváme, dokud smetana nezačne tvořit bublinky. Stáhneme a přidáme nalámanou čokoládu. Vymícháme dohladka. Necháme zchladnout a naneseme na povrch perníku.

4

Posypeme vlašskými ořechy a necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Na perník můžeme použít i Polevu tmavou nebo Polevu de Luxe extra tmavou Dr. Oetker.