Flag

Dýňový základní džem

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Přípravte si dýně tak jak ji ještě neznáte.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgdýně Hokkaido (neloupané, očištěné a nakrájené na malé kousky)
100 mlvoda
1 kspomeranč větší
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
6 kssklenice vč. víček
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Přidáme šťávu z pomeranče i s dužinou a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme kyselinu a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.