Flag

Džem z pečených hrušek s kořením

asi 8 sklenic (á 320 ml)
Jednoduché
60
Chutný džem z plodů podzimu si rychle a jednoduše připravíte i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
2 kghrušky zralé (oloupané a nakrájené na malé kostky)
1 zarovnaná KLskořice mletá
10 kusůhřebíček
2 ksbadyán
špetkamuškátový oříšek
100 mlcitrónová šťáva
50 mlrum
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekPektin Dr. Oetker
700 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu hrušky rozložíme na plech. Posypeme skořicí. Přidáme hřebíček, badyán a muškátový oříšek a vložíme do trouby péct na 175°C asi 20 minut. Poté necháme vychladnout, vybereme hřebíčky a badyán. Polovinu hrušek vložím do hrnce a ponorným mixérem je rozmixujeme. Přidáme zbytek hrušek, citrónovou šťávu, rum, kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.