Flag

Fíkový džem

asi 6 sklenic (á 320 ml)
Jednoduché
40
Připravte si chutný exotický džem ze sladkých fíků s pomocí Pektinu Dr. Oetker. Je to tak jednoduché! Recept připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Fíkový džem se výborně hodí k sýrům s modrou plísní a kozím sýrům v kombinaci s vlašskými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1300 gfíky zralé (omyté a zbavené stopek)
100 mlcitrónová šťáva
150 mlvoda
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce na malé kousky nakrájené fíky, citrónovou šťávu a vodu a asi 5 minut povaříme. Poté odstavíme a částečně je ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Fíkový džem se výborně hodí k sýrům s modrou plísní a kozím sýrům v kombinaci s vlašskými ořechy.