Flag

Františky s duo polevou

asi 12 kusů
Středně obtížné
120
Sladké kynuté pečivo s Polevou Duo kakao-skořice Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Františky lze snadno zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 mlmléko polotučné
70 gmáslo
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
70 gcukr
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
Na náplň a ozdobení
1 balíčekPoleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku ohřejeme mléko, odstavíme a rozpustíme v něm máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme vejce a teplé mléko s máslem a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Na náplň rozpustíme polevu podle návodu na obale.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (72 x 25 cm). Na plát rovnoměrně nastříkáme ¾ polevy. Jakmile poleva začne tuhnout, pevně srolujeme obdélník z delší strany. Váleček nakrájíme na 12 stejných lichoběžníků. Díly přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí rukojeti vařečky zatlačíme shora na úzkou stranu tak, aby smotané strany ukazovaly směrem nahoru. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Františky necháme vychladnout.

5

Zbylou polevu rozpustíme a povrch františků nastříkáme a necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Františky lze snadno zamrazit.