COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Giovanni řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jahodová dobrota

O nás 20 porcí

předpokládáme zkušenost s pečením 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Giovanni řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks vejce
75 g moučkový cukr
90 g mouka polohrubá
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker

Na krém:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
1 ks žloutek
70 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
0,5 balíčky Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
50 ml voda

Na náplň:

400 g jahody
1 balíček Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
150 ml voda
trochu citrónová šťáva
50 g cukr

Na posypání:

trochu moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Vmícháme cukr a šleháme asi 2 minuty. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni do vaječné hmoty. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 15 - 20 Minuty

2

Na přípravu krému rozmícháme puding v 1/3 studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka přidáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný puding se žloutkem a povaříme. Puding necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem dotuha a vmícháme do vychladlého pudingu. Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit!), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout.

3

Na přípravu náplně jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit!). Do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v chladničce trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla.

4

Z upečeného korpusu stáhneme papír na pečení a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát položíme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar. Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou) Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v chladničce ztuhnout nejlépe přes noc, min. 4 hodiny.

5

Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek