COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Grilované vanilkové ostružiny a borůvky s karamelovým cukrem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

úžasné propojení chutí

4 porce

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Grilované vanilkové ostružiny a borůvky s karamelovým cukrem

Na omáčku:

250 ml smetana ke šlehání 33%
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
4 ks žloutek
80 g moučkový cukr
250 g ostružiny a borůvky
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme asi 20 minut stát.

2

Žloutky s cukrem šleháme v misce metličkou do zhoustnutí a přidáváme po malých částech do smetany. Opět přivedeme pozvolna k varu, až krém zhoustne. Pak ihned postavíme kastrůlek do studené vody a občas promícháme, až krém zchladne.

3

Ostružiny a borůvky naskládáme do zapékací misky a zalijeme krémem, necháme asi hodinu v lednici odležet.

4

Před podáváním posypeme třtinovým karamelovým cukrem a necháme pod grilem zapéct, až cukr zkaramelizuje (Asi 200°C, 30 minut). Podáváme horké nebo mírně vychladlé.

Vanilkové ovoce se hodí pro každou příležitost, zapékat můžete v troubě nebo na venkovním grilu. Grilované ovoce si oblíbí dospělí i děti.

Nutriční hodnoty na recept Grilované vanilkové ostružiny a borůvky s karamelovým cukrem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1432 kJ
342 kcal
917 kJ
219 kcal
Tuky 20.89 g 13.39 g
Sacharidy 39.32 g 25.20 g
Bílkoviny 2.33 g 1.50 g