COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Grilované vanilkové ostružiny a borůvky s karamelovým cukrem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

úžasné propojení chutí

4 porce

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Grilované vanilkové ostružiny a borůvky s karamelovým cukrem

Na omáčku:

250 ml smetana ke šlehání 33%
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
4 ks žloutek
80 g moučkový cukr
250 g ostružiny a borůvky
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme asi 20 minut stát.

2

Žloutky s cukrem šleháme v misce metličkou do zhoustnutí a přidáváme po malých částech do smetany. Opět přivedeme pozvolna k varu, až krém zhoustne. Pak ihned postavíme kastrůlek do studené vody a občas promícháme, až krém zchladne.

3

Ostružiny a borůvky naskládáme do zapékací misky a zalijeme krémem, necháme asi hodinu v lednici odležet.

4

Před podáváním posypeme třtinovým karamelovým cukrem a necháme pod grilem zapéct, až cukr zkaramelizuje (Asi 200°C, 30 minut). Podáváme horké nebo mírně vychladlé.

Vanilkové ovoce se hodí pro každou příležitost, zapékat můžete v troubě nebo na venkovním grilu. Grilované ovoce si oblíbí dospělí i děti.

Nutriční hodnoty na recept Grilované vanilkové ostružiny a borůvky s karamelovým cukrem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1432 kJ
342 kcal
917 kJ
219 kcal
Tuky 20.89 g 13.39 g
Sacharidy 39.32 g 25.20 g
Bílkoviny 2.33 g 1.50 g