Flag

Hokejové kluziště

20 porcí
Jednoduché
130
Fandíme našim hokejistům, a proto jsme pro všechny fanoušky připravili nápaditý dort z Perníku, Fondánu a Barev Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
hluboký pekáč s oblými hranami (25 x 30 cm)

Přísady

Na těsto
1 baleníPerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
300 gšvestková povidla
Na ozdobení
3 balíčkyFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
1

Na přípravu perníku vymícháme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

2

Perník vyklopíme a necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 200 g povidel. Zbytkem povidel perník ze všech stran slabě potřeme. 

3

Na ozdobení pomocí válečku vyválíme ze dvou fondánů plát o rozměrech 40 x 50 cm a perník celý potáhneme. Přebytečný fondán odřízneme ostrým nožem a rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl obarvíme jinou barvou a dozdobíme jím povrch hokejové plochy podle obrázku.  Z fondánu obarveného černou barvou navíc vytvarujeme puk a hokejky.  Ze třetího fondánu vyválíme jeden pruh asi 7 cm široký, kterým vytvoříme kolem dokola mantinel.