Flag

Horký zákusek

asi 24 porcí
Středně obtížné
50
Tento zákusek s Holandským kakaem Dr. Oetker musíte vyzkoušet!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
120 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
50 mlmléko polotučné
50 mlolej
120 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
3 PLdžem meruňkový nebo rybízový, apod.
Na náplň
1 lmléko polotučné
3 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
3 zarovnané PLcukr
250 gmáslo
2 balenísušenky BeBe
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vymícháme dohladka. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbytku těsta zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečený a ještě horký korpus potřeme džemem.

3

Na přípravu náplně nalijeme do většího hrnce 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Horkou náplň nalijeme na korpus, uhladíme a ihned naskládáme sušenky.

4

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.