COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hruškovo-jablečný džem s karamelem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento nevšední džem ale i mnoho dalších skvělých ovocných pochoutek. Želírování s Dr. Oetker je tak jednoduché.

6 sklenic à 200 ml

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškovo-jablečný džem s karamelem

500 g hrušky (čistá hmotnost)
350 g jablka (čistá hmotnost)
500 g cukr
150 ml šťáva jablečná čirá
1 balíček Kyselina citrónová Dr. Oetker
½ balíčku Pektin Dr. Oetker

příprava

příprava

1

Hrušky a jablka oloupeme, najemno pokrájíme a navážíme 500 g hrušek a 350 g jablek. Ve velkém hrnci ohřejeme 250 g cukru a na středním ohni necháme zkaramelizovat do zlatova. Hrnec odstavíme ze sporáku.

2

Ovoce, jablečnou šťávu a kyselinu citrónovou přidáme ke karamelu. ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru, přidáme do hrnce a vše dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme 1 minutu. Přidáme zbývající cukr, přivedeme do varu, důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

4

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Hruškovo-jablečný džem s karamelem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 86kJ
21kcal
674kJ
161kcal
Tuky 0g 0.2g
Sacharidy 5.2g 41g
Bílkoviny 0g 0.2g
0 Záložka