Flag

Hruškovo-jablečný džem s karamelem

6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento nevšední džem ale i mnoho dalších skvělých ovocných pochoutek. Želírování s Dr. Oetker je tak jednoduché.
Přísady
Příprava
Náš tip
Džem můžeme připravit i s třtinovým cukrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 ghrušky (čistá hmotnost)
350 gjablek (čistá hmotnost)
500 gcukr
150 mlšťáva jablečná čirá
1 balíčekKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
6 kssklenice vč. víček
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Hrušky a jablka oloupeme, najemno pokrájíme a navážíme 500 g hrušek a 350 g jablek. Ve velkém hrnci ohřejeme 250 g cukru a na středním ohni necháme zkaramelizovat do zlatova. Hrnec odstavíme ze sporáku.

2

Ovoce, jablečnou šťávu a kyselinu citrónovou přidáme ke karamelu. ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru, přidáme do hrnce a vše dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme 1 minutu. Přidáme zbývající cukr, přivedeme do varu, důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

4

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Džem můžeme připravit i s třtinovým cukrem.