COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškovo-levandulový dezert

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Harmonie chuti spojená s Premium pudingem Hruška Levandule, čerstvou hruškou a sušenkami  

O nás 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškovo-levandulový dezert

Ještě potřebujeme:

dezertní skleničky

Na dezert:

1 balíček Premium Puding Hruška & Levandule Dr. Oetker
500 ml mléko plnotučné
40 g cukr

Na ozdobení:

4 ks hrušky
500 ml bílé víno (suché)
250 ml voda
šťáva z 1 citrónu
2 ks skořice celá
3 KL med tekutý
200 g máslové sušenky
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na ozdobení hrušky omyjeme a oloupeme. Poté je rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Čtyři poloviny hrušek necháme vcelku a zbytek nakrájíme na menší kousky. Do hrnce nalijeme víno, vodu a šťávu z citrónu. Přidáme skořici a med a povaříme asi 5 minut. Do sirupu vložíme všechny hrušky a na mírném ohni je pod pokličkou povaříme asi 10 minut. Poloviny hrušek ze sirupu opatrně vybereme a necháme vychladnout. Ostrým nožem je nakrojíme tak, aby vznikly vějířky. Zbylé kousky hrušek necháme v sirupu macerovat, dokud nezchladnou.

2

Máslové sušenky rozdrtíme pomocí válečku.

3

Na přípravu dezertu uvaříme pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale.

4

Do pohárů střídavě vrstvíme sušenky, kousky hrušek a uvařený, ještě teplý puding. Povrch dozdobíme připravenými vějířky z hrušek, sušenkami a zlatým zdobením.

Nutriční hodnoty na recept Hruškovo-levandulový dezert

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 493841kJ
117952kcal
394kJ
94kcal
Tuky 762.79g 0.61g
Sacharidy 8,576.95g 6.85g
Bílkoviny 133.42g 0.11g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek