COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hruškovo-levandulový dezert

(2)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Harmonie chuti spojená s Premium pudingem Hruška Levandule, čerstvou hruškou a sušenkami  

asi 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškovo-levandulový dezert

Na dezert:

1 balíček Premium Puding Hruška & Levandule Dr. Oetker
500 ml mléko plnotučné
40 g cukr

Na ozdobení:

4 ks hrušky
500 ml bílé víno (suché)
250 ml voda
šťáva z 1 citrónu
2 ks skořice celá
3 KL med tekutý
200 g máslové sušenky
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na ozdobení hrušky omyjeme a oloupeme. Poté je rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Čtyři poloviny hrušek necháme vcelku a zbytek nakrájíme na menší kousky. Do hrnce nalijeme víno, vodu a šťávu z citrónu. Přidáme skořici a med a povaříme asi 5 minut. Do sirupu vložíme všechny hrušky a na mírném ohni je pod pokličkou povaříme asi 10 minut. Poloviny hrušek ze sirupu opatrně vybereme a necháme vychladnout. Ostrým nožem je nakrojíme tak, aby vznikly vějířky. Zbylé kousky hrušek necháme v sirupu macerovat, dokud nezchladnou.

2

Máslové sušenky rozdrtíme pomocí válečku.

3

Na přípravu dezertu uvaříme pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale.

4

Do pohárů střídavě vrstvíme sušenky, kousky hrušek a uvařený, ještě teplý puding. Povrch dozdobíme připravenými vějířky z hrušek, sušenkami a zlatým zdobením.

Nutriční hodnoty na recept Hruškovo-levandulový dezert

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 65535kJ
65535kcal
393kJ
94kcal
Tuky 763g 0.6g
Sacharidy 999.99g 6.8g
Bílkoviny 133g 0.1g
0 Záložka