COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jablečné želé s kousky hrušek

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

snídaňová specialita

O nás 3 sklenice

snadná příprava 30 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Jablečné želé s kousky hrušek

Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
800 ml šťáva jablečná
200 g hrušky oloupaných a nakrájených na malé kousky oloupaných a nakrájených na malé kousky
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr

příprava

příprava

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme dřeň.

2

Ve větším hrnci promícháme šťávu s kousky hrušek a vanilkovou dření.

3

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do směsi. Směs za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Poté odstavíme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jablečné želé s kousky hrušek

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 176kJ
42kcal
699kJ
167kcal

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka