COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný smetanový dort

Přísady

Přísady

na recept Jablečný smetanový dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

100 g mouka polohrubá
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks vejce
125 g máslo změklého

Na náplň:

500 g jablka
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 - 75 g cukr podle kyselosti jablek
200 ml šťáva jablečná nebo jablečného džusu
100 ml bílé víno
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

preparation

příprava

1

V míse smícháme mouku s Gustinem, kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, solí, vejci a máslem a elektrickým ručním šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni, pak 2 minuty na nejvyšším stupni zpracujeme dohladka. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Po upečení necháme korpus vychladnout.

3

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřinec a nahrubo nastrouháme. Puding rozmícháme s cukrem v 6 PL džusu. Zbylý džus a víno přivedeme s jablky do varu. K jablkům vmícháme rozmíchaný puding a znovu necháme za stálého míchání přejít varem.

4

U korpusu uvolníme okraj formy, vyndáme na kuchyňskou mřížku a podélně rozkrojíme na tři tenké pláty. Jeden plát korpusu položíme na talíř a kolem upevníme očištěný okraj dortové formy. Na korpus nalijeme jablečnou náplň, uhladíme a zakryjeme druhým plátek korpusu. Necháme vychladnout.

5

Smetanu vyšleháme s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem. Šlehačkou potřeme dort (na druhý korpus) a nahoru položíme poslední plát. Vložíme na 2 hodiny do chladničky. Před vyndáním dortu z formy uvolníme okraj formy vlhkým nožem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný smetanový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 34026kJ
8127kcal
402kJ
96kcal
Tuky 67.41g 0.80g
Sacharidy 599.24g 7.07g
Bílkoviny 11.91g 0.14g
(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jablečný smetanový dort

O nás 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek