COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jablečný Sachrův dort  

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Neodolatelný dort z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vláčným tmavým jablečným těstem a Polevou tmavou Dr.Oetker.

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Jablečný Sachrův dort  

Na těsto:

250 g hladká mouka
40 g Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
300 g cukr
300 g jablka oloupané, nahrubo nastrouhané oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ks vejce
100 g máslo rozpuštěné rozpuštěné

Na polevu:

150 g džem meruňkový
2 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
100 g máslo změklé změklé

Na ozdobení:

smetana ke šlehání 33%
1 vrchovatá PL Přírodní kakao Dr. Oetker

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce a máslo a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 60 min.

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme meruňkovým džemem. Přiklopíme a povrch dortu včetně boků potřeme také džemem.

3

Polevy připravíme podle návodu na obale. Nallijeme do misky a vmícháme máslo. Polijeme povrch dortu včetně boků a necháme zatuhnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Přendáme do cukrářskho sáčku a dort dozdobíme. Posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný Sachrův dort  

Na porci/kus Na 100 g/ml

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka