Flag

Jáhlové šúlance s proteinovým makovým pudingem

asi 2 porce
Jednoduché
50
Netradiční šúlance s netradičním krémem z Protein pudingu Vanilka Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gjáhly
330 mlvoda
1 balíčekProtein puding vanilkový Dr. Oetker
100 gkukuřičná mouka
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 KLjavorový sirup
špetkasůl
1 PLmáslo
Na krém
1 balíčekProtein puding vanilkový Dr. Oetker
400 mlmléko polotučné
1 balíčekTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 PL100% Mák mletý Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vložíme jáhly do hrnce a zalijeme vařící vodou. Zamícháme, scedíme a zalijeme studenou vodou. Přidáme špetku soli a vaříme asi 15 minut, dokud se voda zcela nevstřebá. Necháme zchladnout a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Vložíme do mísy a přidáme pudingový prášek, mouku, pastu a sirup a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme ho chvilku odležet.

2

Z těsta vytvoříme šúlance. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme.  Vložíme šúlance a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vybereme do mísy a omastíme máslem.

3

Na krém uvaříme puding s mlékem, třtinovým cukrem a vanilínovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a do horkého pudingu zamícháme mák.

4

Šúlance podáváme přelité krémem.