COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jahodoví šneci

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

originální

O nás 10 - 12 ks

snadná příprava 30 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Jahodoví šneci

Na těsto:

4 ks žloutek
2 PL voda
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
130 g mouka polohrubá
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
4 ks bílek

Na náplň:

150 g jahody
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 KL Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
25 ml voda
400 ml smetana ke šlehání 33%

Na tykadla:

kandované ovoce (5 - 6 plátků kandovaného ananasu) (5 - 6 plátků kandovaného ananasu)
čokoláda hořká (3 kostičky) (3 kostičky)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a opět šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme prosátou mouku s kakaem a šleháme na nejnižším stupni dohladka. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme:

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 9 - 11 min.

3

Po upečení posypeme plát ihned moučkovým cukrem a vyklopíme pocukrovanou stranou na utěrku. Stáhneme papír na pečení a po delší straně (tak aby pak vzniklo víc šneků) i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně jahody krátce rozmixujeme s vanilínovým cukrem. Želatinu namočíme do vody. Nabobtnalou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!) a pak ji přimícháme k jahodám. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem dotuha. Jahodovou hmotu zlehka vmícháme do šlehačky. Náplň necháme za občasného míchání v lednici ztuhnout.

5

Do sáčku se zdobící tubičkou odebereme asi 3 PL jahodové náplně. Roládu opatrně rozmotáme. Zbytek náplně natřeme na plát (po celé ploše). Pak roládu opět srolujeme, ale ne až do konce – tak aby nám zůstal asi 5 cm rovný (nedotočený) kousek. Na tento rovný kousek nastříkáme zdobícím sáčkem vedle sebe tělíčka a hlavičky šneků (proužky, na konci silnější).

6

Z kandovaného ananasu nakrájíme tenké proužky, které na konci namáčíme v rozehřáté čokoládě. Takto připravená tykadla zapichujeme vždy po dvou do jednoho šneka. Roládu necháme v lednici ztuhnout nejméně 3 hodiny.

7

Nakrájíme po jednotlivých šnecích.

Nutriční hodnoty na recept Jahodoví šneci

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 875kJ
209kcal
1093kJ
261kcal

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka