Flag

Jahodoví šneci

asi 10 - 12 ks
Jednoduché
30
Originální moučník pro dětskou oslavu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Když nemáme čerstvé jahody, můžeme náplň připravit z jahodové marmelády, kterou protřeme sítkem a přidáme do šlehačky ušlehané s 1 balíčkem Smeta-fixu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček se zdobící tubičkou

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
2 PLvoda
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
130 gmouka polohrubá
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
4 ksbílek
Na náplň
150 gjahody
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 KLŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
25 mlvoda
400 mlsmetana ke šlehání 33%
Na tykadla
kandované ovoce (5 - 6 plátků kandovaného ananasu)
čokoláda hořká (3 kostičky)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a opět šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme prosátou mouku s kakaem a šleháme na nejnižším stupni dohladka. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme:

Doba pečení: 9 - 11 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Po upečení posypeme plát ihned moučkovým cukrem a vyklopíme pocukrovanou stranou na utěrku. Stáhneme papír na pečení a po delší straně (tak aby pak vzniklo víc šneků) i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně jahody krátce rozmixujeme s vanilínovým cukrem. Želatinu namočíme do vody. Nabobtnalou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!) a pak ji přimícháme k jahodám. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem dotuha. Jahodovou hmotu zlehka vmícháme do šlehačky. Náplň necháme za občasného míchání v lednici ztuhnout.

5

Do sáčku se zdobící tubičkou odebereme asi 3 PL jahodové náplně. Roládu opatrně rozmotáme. Zbytek náplně natřeme na plát (po celé ploše). Pak roládu opět srolujeme, ale ne až do konce – tak aby nám zůstal asi 5 cm rovný (nedotočený) kousek. Na tento rovný kousek nastříkáme zdobícím sáčkem vedle sebe tělíčka a hlavičky šneků (proužky, na konci silnější).

6

Z kandovaného ananasu nakrájíme tenké proužky, které na konci namáčíme v rozehřáté čokoládě. Takto připravená tykadla zapichujeme vždy po dvou do jednoho šneka. Roládu necháme v lednici ztuhnout nejméně 3 hodiny.

7

Nakrájíme po jednotlivých šnecích.

Náš tip

  • Když nemáme čerstvé jahody, můžeme náplň připravit z jahodové marmelády, kterou protřeme sítkem a přidáme do šlehačky ušlehané s 1 balíčkem Smeta-fixu.