COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jahodovo-jablečný džem

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-jablečný džem

Na džem:

750 g jahody očištěných a nakrájených na malé kousky
250 g jablka očištěných, odjadřincovaných a nakrájených na čtvrtiny
1150 g cukr
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker

příprava

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme jahody a jablka. Obsah sáčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-jablečný džem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 264kJ
63kcal
972kJ
232kcal
Tuky 0.1g 0.2g
Sacharidy 16g 58g
Bílkoviny 0.1g 0.3g
0 Záložka