Flag

Jahodovo-malinový džem

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Skvělá sladká klasika v podobě džemu, který si rychle a jednoduše připravíte se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gjahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
500 gmaliny očištěné
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme ovoce do hrnce a pomocí ponorného mixéru ho rozmixujeme. Přidáme Želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.