Flag

Jahodovo-rybízový džem - méně cukru

asi 4 sklenice
Jednoduché
20
Lehce pikantní chuť - s méně cukru
Přísady
Příprava
Náš tip
Želírovací cukr 2:1 Vám umožní snížit poměr přidávaného cukru oproti ovoci, džem bude více ovocná a lehčí!
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
900 gjahody očištěných a nakrájených na malé kousky
600 grybíz červený omytého a odstopkovaného
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Do velkého hrnce vložíme jahody s rybízem a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj . Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku .

3

Uložíme do chladu, otevřené sklenice uchováváme v chladničce.

Náš tip

  • Želírovací cukr 2:1 Vám umožní snížit poměr přidávaného cukru oproti ovoci, džem bude více ovocná a lehčí!