Flag

Jahodovo-třešňový sirup

asi 1400 mililitrů
Jednoduché
40
Nic nepotěší víc, jako vlastnoručně zavařený sirup z ovoce z vlastní zahrádky. Připravte si ho i Vy se Sirupfixem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sirup můžeme udělat i z mraženého ovoce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gjahody očištěné a rozmixované
500 gtresne odpeckované a rozmixované
500 mlvoda
1000 gcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Jahody a třešně na přípravu sirupu vložíme rozmixované do hrnce a zalejeme vodou. Přivedeme do varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme cukr se Sirupfixem, důkladně rozmícháme a odložíme na noc do chladničky.

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Sebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme vodorovně.

Náš tip

  • Sirup můžeme udělat i z mraženého ovoce.