COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jahodovo-vanilkový džem

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-vanilkový džem

Na džem:

1 kg jahody očištěných a nakrájených na malé kousky
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr.Oetker
350 g cukr
1 balení Vanilkový lusk "Bourbon" Dr.Oetker

příprava

příprava

1

700g jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme, 300 g jahod necháme na kousky a vložíme do velkého hrnce. Obsah sáčku Gelfixu smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání důkladně povaříme asi 1 minutu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vložíme k jahodám.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, vyndáme vanilku a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-vanilkový džem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 92kJ
22kcal
532kJ
127kcal
Tuky 0.1g 0.3g
Sacharidy 5.6g 32g
Bílkoviny 0.1g 0.6g
0 Záložka