Flag

Jahodový džem s bazalkou

6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Lahodný jahodový džem připravíte s Pektinem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Přidáním bazalky se zkrátí trvanlivost džemu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgjahody očištěné
2 PLbazalka čerstvá nasekaná
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektin Dr. Oetker
350 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody a bazalku. Přidáme kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Přidáním bazalky se zkrátí trvanlivost džemu.