COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s octem balsamico

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Netradiční chuť jahod s balsamikem v džemu díky Pektinu Dr. Oetker.

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s octem balsamico

Přísady:

1 kg jahody (očištěné a rozmixované)
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr
3 PL balsamikový ocet krémový

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody. Přidáme kyselinu a ½ balíčku Pektinu smíchaného se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu, přilijeme ocet balsamico a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s octem balsamico

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 84kJ
20kcal
636kJ
152kcal
Tuky 0.03g 0.26g
Sacharidy 4.98g 38.31g
Bílkoviny 0.07g 0.56g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek