COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s octem balsamico

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční chuť jahod s balsamikem v džemu díky Pektinu Dr. Oetker.

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s octem balsamico

Přísady:

1 kg jahody (očištěné a rozmixované)
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr
3 PL balsamikový ocet krémový

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody. Přidáme kyselinu a ½ balíčku Pektinu smíchaného se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu, přilijeme ocet balsamico a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s octem balsamico

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 84 kJ
20 kcal
636 kJ
152 kcal
Tuky 0.03 g 0.26 g
Sacharidy 4.98 g 38.31 g
Bílkoviny 0.07 g 0.56 g