Flag

Jahodový džem s vanilkou se sníženým obsahem kalorií

asi 6 sklenic
Jednoduché
30
vanilkové pohlazení
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
1 kgjahody očištěné
1 baleníVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu jahody vložíme do hrnce a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme rozříznutý vanilkový lusk a želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Odebereme lusk a případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.