Flag

Jahodový sirup základní

2 litrů
Jednoduché
40
Nejlepší sirup pro všechny vykouzlíte i Vy rychle a jednoduše s pomocí Sirupfixu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Vychutnejte si sirup s vychlazenou sycenou minerálkou nebo proseccem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgjahody očištěné
500 mlvoda
1 kgcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
2 kscitrón chemicky neošetřený
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme cukr, Sirup-fix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Náš tip

  • Vychutnejte si sirup s vychlazenou sycenou minerálkou nebo proseccem.