Flag

Jahody s domácím tvarohem

asi 4 porce
Jednoduché
20
Zdravé a chutné!
Přísady
Příprava
Náš tip
1. Zachycená syrovátka je velmi zdravá na pití – ať už samotná nebo smíchaná např. s ovocnými šťávami. 2. Místo citronem můžeme srazit mléko i přidáním lžíce octa – následný postup je stejný. Nebo můžete nechat mléko zkysnout v teple (to ale musíte počkat několik dnů a nesmíte zaměnit mléko zkyslé za mléko zhořklé! – pro tento způsob zkysnutí mléka je vhodnější mléko v sáčcích nebo v lahvi, méně vhodné mléko krabicové). Pro domácí tvaroh platí, že lépe chutná z plnotučného mléka, na přípravu ale hodnota tuku vliv nemá.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na dezert
1 lmléko plnotučné
2 KLcitrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
40 kusůjahody
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 KLcukr
1 baleníZdobení tmavé Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zdobení tmavé Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu mléko nalijeme do hrnce a vymačkáme do něj šťávu z ½ citronu, aby se mléko srazilo. Mléko necháme asi 5 minut odstát a pak ho přivedeme za občasného promíchání k varu. Vaříme dokud se nezačne oddělovat čirá syrovátka. Scedíme přes hustší síto a tvaroh ještě měchačkou promačkáme, aby pustil zbylou tekutinu.

2

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozdělíme na talířky (na 4 malé nebo 2 větší). Jahody rovnoměrně posypeme cukrem a vanilínovým cukrem.

3

Tvaroh rozdělíme na jahody (může být ještě vlažný). Na závěr ozdobíme zdobením.

Náš tip

  • 1. Zachycená syrovátka je velmi zdravá na pití – ať už samotná nebo smíchaná např. s ovocnými šťávami. 2. Místo citronem můžeme srazit mléko i přidáním lžíce octa – následný postup je stejný. Nebo můžete nechat mléko zkysnout v teple (to ale musíte počkat několik dnů a nesmíte zaměnit mléko zkyslé za mléko zhořklé! – pro tento způsob zkysnutí mléka je vhodnější mléko v sáčcích nebo v lahvi, méně vhodné mléko krabicové). Pro domácí tvaroh platí, že lépe chutná z plnotučného mléka, na přípravu ale hodnota tuku vliv nemá.